Kalaki Unity School heeft de deuren voor P4 en P5 op 6 april geopend.

In Oeganda zijn door de corona pandemie de scholen al ruim een jaar dicht. Alleen de examenklassen waren welkom. Overige leerlingen kregen geen onderwijs afgelopen jaar. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Vanaf 6 april zijn ook groep (P)4 en (P)5 welkom op de scholen en is door de overheid een schema opgesteld, wanneer de overige klassen welkom zijn. Omdat de Unity School nog niet beschikte over een examenklas, was de school afgelopen jaar in zijn geheel gesloten. 

Voor het eerst klas P4 en P5 op de Unity School

Voor de Unity school zal dit ook de eerste keer zijn, dat groep P4 en P5 onderwijs krijgen op deze school. In 2016 zijn we begonnen met de bouw van deze school in samenwerking met Call to Care Uganda en de lokale community. Dit alles onder leiding van Chris Ochaloi, onze partner in Oeganda voor de Lwala School en sindsdien ook voor de Unity School. 

Na het voltooien van de eerste klaslokalen is de school begonnen met het lesgeven aan de kleuterklassen (Nursery). Naargelang er meer klaslokalen bij kwamen, kwamen er ook meer klassen bij. Inmiddels staan er voldoende klassen om een volwaardige basisschool met 7 klassen (P1 t/m P7) te kunnen zijn. Het schoolbestuur heeft er echter voor gekozen om dit jaar t/m P5 op de school toe te laten, om zo gestaag door te groeien en goed onderwijs te kunnen blijven garanderen. 

Extra voorzieningen in de vorm van wc’s en wasruimtes nodig

Doordat de school afgelopen jaren is gegroeid en aan meer leerlingen les is gaan geven, zijn er nu extra wc’s en wasruimtes nodig. Ook door de huidige corona crisis, zijn extra wc’s en wasgelegenheden extra belangrijk geworden. 

Stichting Chica wil daarom komend jaar geld inzamelen, zodat de nieuwe wc’s en wasruimte later dit jaar gebouwd kan worden. Meer informatie daarover is te vinden op onze actiepagina. Je kunt ook gelijk bouwmaterialen kopen in onze webshop.