Lwala Meisjesschool

Sinds 2013 ondersteunt Stichting Chica de Lwala Girls Primary School met schoolmaterialen. De Lwala School is een meisjesschool in het Kaiberamaido district in het oosten van Oeganda.
Over de school

De Lwala School bestaat sinds 1955 en is opgericht door de katholieke kerk. Later is de school door de Oegandese overheid overgenomen en is nu een zogenaamde “government school”. Wat betekend dat de salarissen voor de leraren door de overheid worden betaald, maar ook niet meer dan dat.

 

Op de Lwala School zitten op dit moment ruim 1000 meisjes in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar verdeelt over 7 klassen. Primary 1 t/m Primary 7. Veel van de deze kinderen zijn weeskinderen en leven op de school.

 

Jaarlijkse donatie van Schoolmaterialen en maandverband

Er is voor de meiden op deze school niet voldoende geld om schoolmaterialen en maandverband te kopen. Stichting Chica bezoekt daarom ieder jaar de school om schoolmaterialen zoals pennen, potloden, schriften en wiskundesets te doneren. Sinds 2016 koopt Stichting Chica ook wasbaar maandverband in bij AfriPads, om uit te delen op deze school