Bakmixactie Stichting Chica 2021

Stichting Chica ondersteunt een drietal basisscholen in Uganda. De ondersteuning bestaat zowel in het (laten) bouwen van klaslokalen, keuken en/of sanitaire ruimtes, ondersteunen met lesmateriaal en begeleidt de weg naar financiële zelfstandigheid, samen met de community waar de school staat.

 

Afgelopen jaren hebben we een behoorlijk deel van onze fondsen via werkzaamheden bij festivals en andere activiteiten kunnen organiseren. Dat is nu al geruime tijd weggevallen. Deels hebben we andere bronnen kunnen vinden, maar voor het werk dat we graag willen blijven doen zijn er meer oplossingen nodig. Vandaar dus deze keer een koekenactie.

 

De scholen zijn ook in Uganda een behoorlijk deel van de tijd gesloten geweest. Bij een school (de Jehiel School) is door slecht weer de keuken ingestort. De kinderen op een schooldag van een warme maaltijd kunnen voorzien is wel een belangrijk onderdeel van alle dag. 

 

Op een andere school (Kalaki Unity) zijn er in 2019 nieuwe leslokalen bijgebouwd. Hier is extra sanitair nodig. Omdat er nu meer kinderen naartoe kunnen. En ook omdat er nu ook oudere kinderen zijn, meisjes, die ongesteld kunnen worden en een aparte veilige, schone plek nodig hebben om maandverband te kunnen wisselen. 

 

Alle drie de scholen hebben zeep en desinfectie nodig; ook daar zijn i.v.m. corona hygiënemaatregelen aangescherpt. In totaal zijn hier ca. €4000 voor nodig. Ondersteun je Stichting Chica? 

 

Een extra hoge donatie voor (een van) de bakmixen zouden we bijzonder waarderen! 

Prijs is €4 per mix. 4 bakmixen bieden we aan voor €15.