CORONA – Ook in Oeganda treffen ze maatregelen: Scholen dicht!

Net als in de rest van de wereld is er door het corona virus een hoop veranderd in Oeganda. Afgelopen week heeft de Oegandese President verschillende maatregelen afgekondigd, waaronder het sluiten van alle scholen. Dit geld uiteraard ook voor de scholen die Stichting Chica ondersteund. 

Zowel de Unity School, Jehiel School als de Lwala School hebben alle kinderen naar huis gestuurd. Waar ze nu samen met hun familie zijn en de opgave hebben om zich zo goed als mogelijk te beschermen tegen het virus. Een opgave die daar een stuk zwaarder zal zijn, dan hier in Nederland. Hoe hou je afstand in de kleine huisjes, in overbevolkte wijken en markten? Waar haal je zeep en andere hygiënische producten vandaan zonder geld?

Doen wat we kunnen

Wij als Stichting Chica staan hierin ook vrij machteloos! Materiaal opsturen was al heel moeilijk en nu onmogelijk. Informeren en ervaring delen kunnen we wel. Dat is wat we nu doen. Posters sturen die ze via WhatsApp kunnen delen om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen wat ze kunnen doen zonder dat het geld kost. 

En natuurlijk kijken we uit naar de periode dat de scholen weer op gaan. Een belangrijk moment waar onze steun op de scholen extra hard nodig zal zijn. 

Help jij ons, zodat wij die extra hulp kunnen geven zodra de scholen opengaan?

Hoe kan ik doneren?

Je kunt doneren door geld over te maken naar rekeningnummer NL27 RABO 0102 1679 23 of door de onderstaande QR-Code te scannen (PayPal of Creditcard).