Weer een stap dichter bij de bouw van 3 kleuterklassen door een donatie van de Sol Sisters

Afgelopen week heeft Stichting Chica van de Sol Sisters een mooie donatie in de vorm van €1.000,- mogen ontvangen. Een bedrag dat erg welkom is, omdat we op dit moment geld aan het inzamelen zijn voor de bouw van 3 nieuwe klaslokalen voor de kleuterklassen van de Jehiel School in Oeganda.

 

Het afgelopen regenseizoen in Oeganda was er dit keer 1 met erg veel regen. Regen is welkom in Oeganda zou je zeggen. En dat klopt ook.. Afgelopen jaren was er een hele slechte oogst. Met als gevolg dat er honger is, nieuwe zaden moeten worden ingekocht en daardoor dus ook minder geld is om de kinderen naar school te laten gaan.

 

Wij zijn ook blij met de regen die is gevallen. Helaas had het voor de Jehiel School wel wat andere gevolgen. Doordat de grond in Oeganda heel hard is, spoelt veel water direct weg en trekt niet in de grond. Hierdoor zijn de laatste lokalen die nog van lemen blokken zijn gemaakt beschadigd of zelfs geheel weggespoeld. De al nieuwgebouwde lokalen hebben de regen goed doorstaan.

 

We willen daarom zo snel als mogelijk ook voor de kleuterklassen van deze nieuwe lokalen bouwen. Afgelopen maand hebben we al een start gemaakt en de fundering ligt er. Om het gebouw af te maken hebben we nog €4.000,- nodig. De eerste donaties komen gelukkig al binnen. En met de donatie van de SOL Sisters staat de teller nu op een mooi bedrag van €1.496,-.

 

 

Helaas is dit nog niet genoeg.. Wie of welke organisatie wil ons verder helpen, om ervoor te zorgen dat rond het begin van het nieuwe schooljaar in februari er 3 nieuwe lokalen staan.

 

 

Op de foto de eerder gebouwde klaslokalen en het kantoor. De nieuwe kleuterklassen zullen er ook ongeveer zo uit komen te zien.