Unity School

Prachtige samenwerking voor de Unity School

“Een stichting en/of project zelf hoeft niet groot te zijn, om een verschil te maken. Rechtstreeks contact met de lokale community, een goed netwerk en de juiste samenwerkingen hebben hier een veel groter aandeel in”.

Stichting Chica werkt al jaren volgens het bovenstaande principe. En ook dit jaar heeft het zijn kracht weer bewezen. We hebben weer een super gave samenwerking tot stand gebracht in Oeganda.

Een dovenschool met een opleiding tot timmerman met heel weinig werk. Een school, waar we een klaslokaal voor P1 voor gaan bouwen de komende maanden, waar nog geen houten tafels en stoelen voor aanwezig zijn.

De Ngora School for the Deaf is de school waar Stichting Projecten Soroti al jaren goed werk levert en inmiddels bijna de hele school een opknapbeurt heeft gegeven. Op deze school hebben ze ook een timmeropleiding voor dove kinderen. Omdat de school in een afgelegen gebied ligt is er niet veel werk en dus ook weinig geld om iedere keer nieuw hout te kopen.

Komende februari, wanneer Evert en Nel van Stichting Projecten Soroti weer naar Oeganda reizen om verder te werken aan Ngora School zullen zij namens Stichting Chica en de Unity Nursery and Primary School hout inkopen om houten tafels & banken te laten maken voor klas P1 van de Unity School.

Met andere woorden. De Ngora School met de timmerleerlingen blij, omdat ze hout hebben en voor een echte klant aan het werk kunnen. De Unity School blij omdat er in februari, 20 tafels & stoelen voor P1 voor ze wordt gemaakt.

En uiteraard wij blij dat we er opnieuw een prachtige samenwerking tot stand is gekomen tussen Stichting Projecten Soroti en Stichting Chica. We werken namelijk ook al samen aan de Jehiel Nursery and Primary School.

———

Op de foto het eerste resultaat van deze samenwerking. 8 van deze prachtige stoelen die Evert en Nel aan de Unity School hebben geschonken.

Laatst aangepast opzaterdag, 02 december 2017 12:29
Meer in deze categorie: « Unity School is open

Log in